Welkom bij de club

  • Ontdek onze Twinning Partners wereldwijd
  • Het volledige programma van onze activiteiten online
  • Biermans-Lapôtre, een internationale residentie
  • All you have to know about our ethical forums

De Universitaire Stichting is een ontmoetingsplaats

  • voor academici van heel het land,
  • voor academici en leden van de "civiele" maatschappij,
  • voor academici van ons land, buitenlandse academici en leden van internationale organisaties.

In de Universitaire Stichting zijn er ruime en elegante salons, waar de leden en hun gasten in een stijlvol decor contacten kunnen leggen met hun collegae en andere genodigden. In de leeszaal liggen binnen- en buitenlandse dagbladen van verschillende strekking en taal ter beschikking. De gasten vinden er tevens een uitgebreid gamma van courante weekbladen en wetenschappelijke tijdschriften. 

In ons restaurant kunnen de clubleden en hun genodigden tijdens de middaguren een maaltijd  nemen. 

Ons hotel beschikt over 12 stijlvolle kamers waarin zowel de binnen- als de buitenlandse leden voor beperkte duur kunnen verblijven.

Tevens organiseert de Universitaire Stichting een ruim gamma van wetenschappelijke, culturele en artistieke activiteiten voor de leden van de Club.

 

De Club staat opnieus tot uw beschikking na de vakantie ... restaurant, salons, vergaderzalen, hotel en activiteiten...

Gelieve voor het restaurant idealiter minimum 24 u op voorhand te reserveren via restaurant@universityfoundation.be of via deze linkVoor het menu, klik op link.

U kan gebruik maken van het hotel en de vergaderzalen. Gelieve ons daarvoor te contacteren.

 Read more

Concrete informatie over onderstaande activiteiten (programma, prijzen, inschrijvingsmodaliteiten), indien reeds beschikbaar, wordt verkregen door te klikken op de datum van de activiteit of op de aangegeven link.

Kalender van de activiteiten:

Dinsdag 19 april 2022 om 17 u Causerie (N/F) met Prof. Pierre Schoentjes (UGent) over zijn recent boek 'Nos regards se sont croisés", met inleiding en commentaar door Prof.Michel Flamée (VUB). Wordt verplaatst naar een latere datum.

Donderdag 1 december 2022: Ethisch Forum met als titel "Is politics part of the of the universities'job?". Meer informatie.

Voor informatie over vroegere activiteiten zie de rubriek Club, voorbije activiteiten. De presentaties kunnen, indien beschikbaar, daar gedownload worden.Read more

Voor concrete informatie over onderstaande activiteiten (programma, prijzen, inschrijvingsmodaliteiten), klik op de datum van de activiteit of op de aangegeven link.

Kalender van de activiteiten:

Muziekconcerten in Bozar in 2022-2023: klik hier.

Van zondag 5 juni tot zaterdag 11 juni 2022: Culturele reis naar Thessaloniki en Macedonië met prof. Bernard COULIE, ererector van UCLouvain. Nadere informatie.

Van zaterdag 30 juli tot zondag 7 augustus 2022: Muzikale reis naar het Festival Crete Senesi met Philippe HerrewegheNadere informatie.

Van maandag 5 september tot vrijdag 9 september 2022 :  Culturele reis naar Rome - Meer informatie - VOLZET

Voor informatie over vroegere activiteiten zie de rubriek Club, voorbije activiteiten.Read more

 

De Universitaire Stichting heeft twee nieuwe twinning partners. Recent werd een verzusteringsovereenkomst afgesloten met de Koninklijke Industrieele Groote Club in Amsterdam en de Grémio Literário in Lissabon.

 Read more

Het Paleis voor Schone Kunsten nodigt in 2022-2023 opnieuw een aantal grote orkesten en befaamde musici-solisten uit, binnen een gevarieerd programma. Met de Universitaire Stichting naar een selectie van 18 hoogstaande concerten geeft u recht op een gunstige ledenprijs met belangrijke reductie (in abonnement of losse concerten). Teneinde goede plaatsen te verzekeren, hebben wij reeds een optie genomen op een aantal plaatsen. De plaatsen bevinden zich voornamelijk op het 1ste balkon in 2de categorie. Zodra de inschrijving afgesloten is, worden de niet-verkochte tickets teruggegeven.

Door deze link te klikken verkrijgt u het programma van de door ons geselecteerde concerten
Inschrijvingsformulier.

Betalen op rek. BE21 2100 7148 4103 (BNP PARIBAS-FORTIS) vóór 5/09/2022. Enkel de betaling geldt als inschrijving. De eerst betaalde plaatsen hebben voorrang! Na deze datum worden de niet-betaalde plaatsen geannuleerd en kunnen geen tickets meer gevraagd worden. De administratiekosten zijn reeds inbegrepen in de aangegeven prijs.
Info: Hilde GARMYN (02/545 04 07) - fu.us@universityfoundation.beRead more

Dit jaar zal in het Ethisch Forum van de Universitaire Stichting een gedachtenwisseling gehouden worden over de maatschappelijke functie van de universiteiten, met de uitdagende titel

Is politics part of the universities’ job?

Deze editie van het Ethisch Forum is opgedragen aan:Caroline Pauwels (ererector VUB) die op 5 augustus 2022 is overleden. 
Het Ethisch Forum 2022 gaat door op donderdag 1 december 2022 van 14 tot 18 u. in de Universitaire Stichting.
Voor een uitgebreide beschrijving van het onderwerp en het programma wordt verwezen naar de website  van EF 2022.Read more


In het kader van de lezingenreeks van onze leden over hun recent gepubliceerd boek, organiseren we op dinsdag 19 april 2022 om 17 u een causerie (N/F) door Prof. Pierre Schoentjes (UGent) naar aanleiding van zijn recent boek  "Nos regards se sont croisés". Inleiding en commentaar door Em. Prof. Michel Flamée (VUB). Causerie gevolgd door een hapje en een drankje.

Wordt uitgesteld naar een latere datum.

Voor meer informatie klik "Read more".Read more

 

Ook dit jaar organiseerde de Universitaire Stichting voor de leden een reis naar Toscane, naar het Festival delle Crete Senesi met Philippe Herreweghe en het Collegium Vocale. Deze reis ging door van 30/7 tot 7/8/2022.

Voor meer informatie klik deze link.

 Read more

 

De Universitaire Stichting organiseerde een culturele reis naar Thessaloniki en Macedonië voor de leden van de Universitaire Stichting met prof. Bernard COULIE, ererector van UCLouvain van zondag 5 tot zaterdag 11 juni 2022.

Voor meer informatie, klik op "Read more" hieronder.
 Read more


Het Webinar van Re-Bel over "More federal powers for the energy transition?op woensdag 16 februari 2022 werd afgelastVoorzien was dat Minister Tinne VANDER STRAETEN de discussie zou inleiden, gevolgd door commentaar van Jos DELBEKE (EUI) en Per AGRELL (UCLouvain). Moderatoren: Béatrice DELVAUX (Le Soir) & Karel VERHOEVEN (De Standaard). De bedoeling is het geplande webinar op een latere datum te hernemen.

Meer informatie op de website van Re-Bel.Read more

Pagina's