Academische Clubactiviteiten van de Universitaire Stichting

Concrete informatie over onderstaande activiteiten (programma, prijzen, inschrijvingsmodaliteiten), indien reeds beschikbaar, wordt verkregen door te  klikken op de datum van de activiteit of op de aangegeven link.

Kalender van de activiteiten:

Een reeks activiteiten ter ere van de vorige Afgevaardigde Bestuurder Prof. Baeck. Hieronder het programma. Voor meer informatie klik op de datum van de activiteit.

Een nieuwe reeks lunch-debatten in het  kader van "World of Cities" wordt georganiseerd in het eerste semester van 2018. Volgende debatten worden gepland:

• maandag 26 februari 2018  om 12.30 u.   "Is een coördinatie realiseerbaar tussen ruimtelijke ordening, verkeer en milieu in het Hoofdstedelijk Gewest Brussel en in de centrale metropool van België?" met B. Périlleux en A. Monneaux.
  • dinsdag 6 maart 2018 om 12.30 u. "Hoe belangrijk is cultureel erfgoed voor onze steden en landschappen?" met Sneska Quaedvlieg-Mihailovic.
  • maandag 23 april 2018 om 12.30 u. "Geopolitiek van de nieuwe energiebronnen" met S. Furfari.
  • donderdag 17 mei 2018 om 12.30 u. "Art-Nouveau en Art-Deco in België: van vergetelheid tot herleving" met W. Adriaenssens.

NEW !  De volgende editie van het Ethisch Forum heeft als onderwerp het toenemend gebruik van het Engels in het hoger onderwijs met de provocatieve titel "Towards Anglophone universities?" en gaat door op donderdag 6 december 2018. Verdere informatie op de website van het Ethisch Forum.

Planning van volgende activiteiten van Re-Bel :

• Donderdag 21 juni 2018: Belgium, a utopia for our times?
  • Donderdag 13 december 2018: Mobility and urban development in Belgium: how much can/should be decentralized?
  • Donderdag 20 juni 2019: Poverty: Minimum income and child benefits: Anti-poverty policy in Belgium’s three Regions.

Meer informatie: op www.rethinkingbelgium.eu.

Voor informatie over voorbije activiteiten zie de rubriek Club, voorbije activiteiten. De presentaties kunnen, indien beschikbaar, daar gedownload worden.