Welkom op de site van Universitaire Stichting

  • Auditoria of vergaderzalen in verschillende maten
  • Ontdek onze Twinning Partners wereldwijd
  • Het volledige programma van onze activiteiten online

De Universitaire Stichting is een ontmoetingsplaats

  • voor academici van heel het land,
  • voor academici en leden van de "civiele" maatschappij,
  • voor academici van ons land, buitenlandse academici en leden van internationale organisaties.

Zie verder op de website voor de initiatieven en activiteiten georganiseerd door de Universitaire Stichting.

,

We hadden het genoegen ons restaurant op donderdag 18 juni te openen; het was voor iedereen een heel aangenaam moment. We zorgden ervoor om de convivialiteit, die ons zo dierbaar is, te verzoenen met de maatregelen van de NVR. Dus besloten we om ons restaurant ook de volgende middagen te heropenen: donderdag 25 juni, donderdag 2 juli, donderdag 9 juli en dinsdag 14 juli. Gelieve idealiter uw reservering zo snel mogelijk aan ons door te geven op het volgend adres: restaurant@universityfoundation.be.  Zo kan onze keuken zich organiseren voor de aanvoer van verse producten in de gepaste hoeveelheid. Bij een last minute reservatie (ten laatste de ochtend zelf vóór 11 uur) nodigen we u uit te bellen naar 02/545 04 00.

Voor donderdag 2 juli ziet het menu er als volgt uit:
- Serranoham met een slaatje van mozzarella en tomaat
- Waterzooi van vis
- IJsbeker aardbei melba

De prijs bedraagt 35 € p.p. : voorgerecht / hoofdgerecht / dessert / 1 glas wijn. U dient contant te betalen, bij voorkeur met een bankkaart. Uiteraard kan u voor- of nagenieten in de salons met een aperitief of een koffie. We staan ook open voor elk ander verzoek. Ons huis heeft unieke troeven: niet alleen is het goed uitgerust; het heeft ook grote ruimtes en zalen met verschillende capaciteiten die ons onderscheiden van andere etablissementen.  We kunnen, mits kleine ingrepen, de  afstand verzekeren die nodig is voor uw en onze veiligheid, zonder aan gezelligheid in te boeten.Lees verder

Wij heropenen geleidelijk aan!
De Universitaire Stichting is omwille van de COVID-19-beperkingen grotendeels gesloten geweest. De Stichting is open gebleven voor de residerende instellingen.
Voor het openen van het restaurant wachten we tot eind augustus.
Vanaf 8 juni 2020 kunnen er opnieuw activiteiten georganiseerd worden. Wilt u een activiteit, vergadering, lunch of diner organiseren in de Universitaire Stichting, neem dan gerust contact op met ons. We zullen proberen het zo goed mogelijk te organiseren met respect voor de opgelegde beperkingen, die voortdurend evolueren.
Wat betreft de activiteiten voor de leden, zal de reis naar de Crete Senesi in Toscane van 26 juli tot 2 augustus plaatsvinden volgens een aangepaste formule. Heeft u interesse, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.
Andere activiteiten zullen geleidelijk opgestart worden. Houd deze website in het oog, hier verschijnen alle nieuwsberichten.

Concrete informatie over onderstaande activiteiten (programma, prijzen, inschrijvingsmodaliteiten), indien reeds beschikbaar, wordt verkregen door te klikken op de datum van de activiteit of op de aangegeven link.

Kalender van de activiteiten:

Donderdag 19 maart 2020 om 18 u. : Voorstelling van het nieuw boek van Prof. Els Witte met debatUitgesteld tot een latere datum door de corona-crisis.

Vrijdag 27 maart 2020 om 18 u. : Causerie over "Nietzsche" met Prof. J.P. Sculier en Prof. M. Flamée. Uitgesteld tot een latere datum door de corona-crisis.

Voor informatie over voorbije activiteiten zie de rubriek Club, voorbije activiteiten. De presentaties kunnen, indien beschikbaar, daar gedownload worden.

Voor concrete informatie over onderstaande activiteiten (programma, prijzen, inschrijvingsmodaliteiten), klik op de datum van de activiteit of op de aangegeven link.

Kalender van de activiteiten:.

Dinsdag 31 maart 2020 om 10.15 u.: Geleid bezoek aan de tentoonstelling "Keith Haring", gevolgd door de lunch in de Universitaire Stichting. Afgelast.

Abonnementen voor de Koningin Elisabeth-wedstrijd 2020 voor Piano.  Uitgesteld tot een latere datum door de corona-crisis.

Met de Universitaire Stichting naar de concerten in Bozar, seizoen 2019-2020. Meer informatie.

Met de Universitaire Stichting naar De MUNT, seizoen 2019-2020. Meer informatie.

Culturele uitstappen en reizen voor de leden van de Universitaire Stichting in het huidige academiejaar: 

Voor informatie over voorbije activiteiten zie de rubriek Club, voorbije activiteiten.

We beleven momenteel ongekende tijden die ons hele leven op zijn kop zetten. De Universitaire Stichting, de culturele wereld, de musici, de concertzalen en de wedstrijden worden door deze crisis getroffen. De Koningin Elisabethwedstrijd is hiervan niet gespaard gebleven: de pianosessie die gepland was voor mei 2020 kon uiteraard niet op de geplande data doorgaan.
We zijn echter verheugd u te kunnen aankondigen dat de pianowedstrijd uitgesteld wordt tot mei 2021. Dit uitstel heeft uiteraard gevolgen voor de andere disciplines, die allemaal met één jaar opgeschoven worden: de cellosessie zal plaatsvinden in 2022, zang in 2023, viool in 2024,...
De Wedstrijd nodigt u uit voor een virtueel rendez-vous op de Multimediapagina van de website www.koninginelisabethwedstrijd.be, waar ze jullie vergasten op het nieuwe project «Koningin Elisabethwedstrijd @ Home», een selectie playlists met de mooiste audio- en videofragmenten van de vorige Pianowedstrijden, en fotoalbums met tal van archiefbeelden.

Verdere informatie over inschrijving voor de wedstrijd 2021 volgt later.

 

Op vrijdag 20 maart 2020 van 17 u. tot 19 u.organiseert Re-Bel in de Universitaire Stichting een debat met als titel: "Federale kieskring. Kan hij echt helpen om federaal België weer vlot te krijgen?".

InschrijvingAfgelast door corona-crisis.Lees verder

 

Een groot aantal kandidaturen werd ingediend voor Fernand Collin-Prijs 2020 voor Recht. Deze kandidaturen worden thans door de jury onderzocht. De toekenning van de Prijs zal gebeuren in het najaar 2020.

Voor de modaliteiten en reglement van deze tweejaarlijkse Prijs wordt verwezen naar de desbetreffende pagina op de website.

 

Dinsdag 31 maart 2020 om 10.30 u: Geleid bezoek (N/F) aan de tentoonstelling “Keith Haring” in Bozar, gevolgd door een lunch in de Universitaire Stichting.
Afspraak om 10.15u in Bozar. ​
Deelname: 55€ p.p. Inschrijven en betalen voor 5 maart 2020. Inschrijvingsformulier.  Afgelast door corona-crisis.

 Lees verder

19 maart 2020 om 18 u.
Voorstelling van het nieuw boek van Els Witte "Belgische republikeinen. Radicalen tussen twee revoluties, 1830-1850 ". Polis, 2020.

Programma:
Moderator: Karel Velle
Inleiding door Els Witte
Commentaren: Niek van Sas (Nederlandse historicus, Universiteit Amsterdam) (N), Marc Reynebeau (De Standaard) (N), Serge Jaumain (ULB) (F), Christian Laporte (La Libre Belgique) (F).
Debat    (N/F)

Het debat wordt gevolgd door een cocktail, verkoop van het boek aan vriendenprijs (25 €), signeersessie door de auteur.
Deelname is gratis, aangeboden door de uitgever. Inschrijving verplicht vóór 12/3/2020. Inschrijvingsformulier.  Uitgesteld door de corona-crisis.Lees verder

In opvolging van de reis van Universitaire Stichting naar Sils Maria en de voorstelling van het boek Sils-Maria - ‘île bienheureuse’ pour Nietzsche” (P.A.Bloch), wordt op vrijdag 27 maart 2020 om 18 u. een causerie georganiseerd over het artikel “Friedrich Nietzsche, une pathobiographie basée sur une revue systématique de la littérature(Sculier J.-P.,  Flamée M., Durieux V. en Bloch P.-A. ),  gepubliceerd in het tijdschrift “Revue Médicale de Bruxelles” in het nummer van sept-okt 2019. 

Spreker : Prof. J. P.Sculier (F) die spreekt over de ziekte zelf, in dialoog met Prof. M. Flamée (N en F) die commentaar geeft over de invloed van de ziekte van Nietzsche op zijn werk.

Causerie gevolgd door een hapje en een drankje. Per inschrijving is één exemplaar van het artikel voorzien.

Meer informatie over het onderwerp en de spreker.

Deelname: 25 € p.p. Inschrijven voor 20/3/2020. Inschrijvingsformulier. Uitgesteld tot een latere datum door de corona-crisis.

Pagina's